top of page
Writer's pictureAdmin

לייב און די.ג'י- מה כדאי לדעת לפני שמזמינים נגן לאירוע שלכם

Updated: Jul 28

 



הבלוג הזה  נכתב בראש שלי כבר שנים ארוכות. בדרך כלל הוא נכתב  במהלך אירוע, כשאני פתאום קולט משהו שקורה מול האורחים או הדי.ג'י, או תוך כדי שיחה עם זוג שמתחתן ורוצה להבין מה זה אומר באמת ה"לייב און די.ג'י" הזה.


כי לייב און די.ג'י יכול להיות הדבר הכי שווה באירוע- החלק שהכי משמח ושהאורחים הכי יזכרו בסוף האירוע. אבל אם לא עושים את זה נכון- לייב און די.ג'י יכול להיות גם מעיק ולפגוע בזרימה של המסיבה.

צירוף המילים הללו הוא כביכול מובן- נגן שמנגן לייב עם הדי.ג'י, אבל מי שלא חווה את זה ומנסה לראות מול עיניו את הנגן מנגן עם הדי.ג'י, קולט שבעצם הוא לא מבין לגמרי איך זה עובד ועולות שאלות רבות.

אז... בבלוג הזה אנסה להסביר, לענות על שאלות שעולות מלקוחות ולספר איך אני, מהניסיון שלי, רואה את הנגינה שקרויה "לייב און די.ג'י". כמובן שזו הדרך שלי שמבוססת על הניסיון שלי, של מעל 15 שנה, ולנגנים אחרים יש אולי ראייה אחרת של איך הדברים עובדים.. 

המאמר מיועד למפיקי אירועים ולזוגות שמתחתנים. אני מאמין שגם נגנים שחדשים בתחום (ואולי גם ותיקים) יוכלו לקבל טיפים על איך לעשות את זה מדוייק יותר, לתרום יותר לאירוע וגם ליהנות. כמובן שבסופו של דבר כל נגן יתאים את הנגינה ליכולות והאישיות שלו.

 

אז: מה זה בעצם לייב און די.ג'י?

 כמו שזה נשמע- נגן מנגן לייב עם הדי.ג'י. זה יכול להיות נגן סקסופון, גיטרה , תופים, כינור או כל כלי אחר שיכול להשתלב. הרעיון הוא להצטרף אל הדי.ג'י ולהכניס את האלמנט של מופע חי על המוסיקה שמתנגנת. זה יכול להיות כרקע על מוסיקת דיפ האוס קצבית בקבלות פנים,  או ממש במסיבה, בזמן שרחבת הריקודים מפוצצת. אתרכז היום בסוג השני- נגינה במסיבה!

 

למה נגן? כי שילוב של מוסיקה חיה תמיד יהיה מפתיע וייחודי!

יש מסיבה, יש די.ג'י מעולה, יש חברים, אז למה גם נגן? איך שלא תסובבו את זה,  לנגינה חיה יש השפעה שאין למוסיקה שמתנגנת מהמחשב. השילוב בין ההפקה המהוקצעת שיוצאת דרך הדי.ג'י לבין הסאונד האקוסטי החי של הסקסופון או הצליל  החשמלי של הגיטרה יוצרים חיבור שמיד תופס את האוזן, וגם מכניס פתאום פלפל או הפתעה לשיר מוכר ששמענו מאות פעמים.

 בנוסף,   הרגע הזה שבו יש נגן חי שעכשיו עכשיו מופיע,יוצר ומנגן מולנו הוא רגע של קסם שאין לו תחליף, מפתיע את האוזן  והעין, ונותן הרבה ערך מוסף בזמן המסיבה.



איך נבחר נגן? איזה כלי נבחר?

­­­­­­­­­­­­­­­לכל כלי יש את הסאונד והאופי שלו וגם את הלוק שלו. בדרך כלל נעדיף כלי נייד, שיאפשר לנגן יכול לקפוץ על הבמה וגם לרדת לרחבה. גם כשבוחרים בתופים, שווה לבדוק אם יש לנגן גם אופציה לרדת לפעמים לרחבה עם תוף כמו ג'מבה או דרבוקה. לבחירת הכלי אני ממליץ גם ללכת עם החלומות שלכם אבל גם להסתכל על קטעי וידאו בשביל להבין איך הכלי נשמע על המוזיקה ואיך הניראות שלו במסיבה.

חיבור אישי- אחרי שבחרתם כלי, דברו עם נגנים. היום די קל למצוא ברשתות החברתיות. חפשו נגנים שאתם אוהבים את האנרגיות שלהם, והכי חשוב- תרימו טלפון. אין כמו שיחה בשביל להבין עד כמה הנגן בראש שלכם ועד כמה אתם יכולים לסמוך עליו.




 

 

 הדי.ג'י והנגן- זוג מוסיקלי במסיבה

שואלים אותי לא מעט עד כמה חשוב שהנגן והדי.ג'י יכירו לפני. אז התשובה היא שזה בהחלט חשוב  מאוד אבל לגמרי מצליח  גם אם אין היכרות מוקדמת.

הדי.ג'י והנגן פועלים יחד ומנגנים יחד עבורכם, זה כמו להקה קטנה של שני אנשים שחייבת להשמע טוב יחד.

אז אם יש היכרות מוקדמת גם אישית וגן מוסיקלית ביניהם זה יתרון. הדי.ג'י ידע מה היכולות וההעדפות של הנגן שאיתו והנגן גם יכיר את הגירסאות שהדי.ג'י ישים ויוכל להתאים את עצמו. ומעל לכל: תקשורת- כמו בכל זוגיו,  אנשים שמסתדרים ואוהבים לעבוד אחד עם השני יוכלו לתקשר יותר בקלות ובטבעיוות והתוצאת יהיו יותר טובות.

לכן- כשפונים אלי לפני בחירת הדי,ג'י  אני תמיד שמח להמליץ על  די.ג'ייס מעולים מתוך עשרות דיג'יי שעבדתי איתם לאורך השנים, ושאהובים עלי מאוד.

אבל... בחלק גדול מהמקרים הדי.ג'י כבר נבחר, ועכשיו ניגשים לבחור נגן מתאים, ולא תמיד תהיה היכרות מוקדמת.  לא לדאוג- ניגנתי המון פעמים לראשונה עם די.ג'י באירוע ועם החיבור הנכון ומעט תיאומים לפני, גם האירוע הראשון שלנו יחד יהיה מדהים! ברגע שיש שמדובר באנשי מקצוע מנוסים עם יכולות תקשורת טובות- החיבור יצליח.

אילו הכנות דרושות מול הדי.ג'י- אני ממליץ לקיים שיחה מקדימה בין הנגן לדי.ג'י, גם לצורך היכרות אישית וגם לצורך תיאומים מוסיקליים. בשיחה הזו נדבר על המוסיקה  והשירים שהנגן יודע ואוהב לנגן (אם יש רשימה כזו שיכול להעביר, מעולה!) הדי.ג'י יתן את הפידבקים שלו והדרך בה הוא אוהב לעבוד עם נגנים. בשיחה הזו גם יתואם כל הצד הטכני- איך הנגן מתחבר לדי.ג'י ולאיזו עזרה טכנית, אם בכלל, הוא זקוק. אני ממליץ לנגנים להגיע תמיד אם כל הכבלים, מיקרופונים והחיבורים שהם זקוקים להם כדי להתחבר בקלות לכל די.ג'י ומערכת הגברה.


השואו והניראות ברחבה

  חשוב שהנגן יהיה מעולה והמוסיקה תישמע פגז אבל! בלייב און די.ג'י יש חשיבות גדולה מאוד גם לשואו, לאנרגיות וניראות. יש מקרים רבים בהם מגיע נגן ממש טוב  לאירוע, אבל הוא נעלם ברחבה כשיש הרבה מוזמנים או נאלץ לעמוד במקום לא נוח אם הדי.ג'י ממוקם מאחורי הבר או ב"מרפסת" מעל הרחבה.

במה- הזמנתם נגן פגז למסיבה שלכם,  יש לו חיבור מעולה עם הדי.ג'י שלכם ואתכם והנה, הוא צריך להכנס בנגינה למסיבה שלכם,  אבל, הדי.ג'י עומד בעמדה סגורה ואין במה לנגן. איבדנו ככה לפחות חצי מהאפקט שאותו רצינו שיהיה לנגן. אני ממליץ תמיד לדאוג שהנגן יכול לעמוד במקום מרכזי וגבוה, או על הבמה של הדי,ג'י או על במה אחרת. אני והנגנים שאני עובד איתם יגיעו עם במה (פודיום) שהופך את רגעי הנגינה שלהם למשמעותים ובולטים בתוך המסיבה.


ירידה לקהל- מסיבה היא קודם כל חיבור ואנרגיות טובות בין אנשים. אני מאמין שהנגן חייב להיות חלק מהמסיבה ולא לעמוד עם עצמו ולנגן. זה אומר לרדת לפעמים לרחבה, לנגן ולרקוד עם האורחים, ואם מדובר בחתונה-  להיות הרבה באיזור החתן והכלה. הכל כמובן במינון ורגישות וקריאה של הרחבה. המחמאה הכי טובה שנגן יכול לקבל במסיבה זה "תגיד, אתה חבר של הזוג? משפחה?" זה אומר שמשהו טוב קרה בחיבור בין הנגן לאורחים.




תאורה -   קשה להסביר במילים עד כמה התאורה על הנגן היא חשובה (וכמה מעט תשומת לב ניתנת לזה בפועל). כשיש פנס על הנגן, רואים אותו, והחלק שלו הרבה יותר בולט כשמנגן. הנגן בעצמו מרגיש "מואר" ומנסיון- כשיש על נגן פנס ואור, הוא מנגן עם הרבה יותר התלהבות, שמחה וגם מנגן יותר טוב.

איך דואגים לתאורה? כמו שמדברים עם הדי.ג'י , כדאי לנגן לעשות שיחה מקדימה עם התאורן באולם, עדיף לפני התאריך, אבל אפשר גם ממש בתחילת האיורע. להבין מולו שהוא יכול "לתרום" פנס אחד מהפנסים להאיר את הנגן.

 

 

מוסיקה מוסיקה מוסיקה

אחרי כל השואו והתאורה והאנרגיות, באנו בסופו של דבר לעשות מוסיקה. אז איך זה עובד? מה בעצם מנגנים בלייב און די.ג'י ואילו יכולות מוסיקליות נדרשות מהנגן?

נגן הסקסופון, הכינור או הגיטרה ינגנו על השירים שהדי.ג'י מנגן. זה מחייב אותם או להכיר מעולה את השירים ולהיות בעלי אוזן מוסיקלית מאוד מפותחת שתאפשר להם מיד למצוא  את הסולם הנכון ולנגן את הצלילים הנכונים. המיומנות הנדרשת פה היא גבוהה, כי צריך במהירות להעביר את המוסיקה מהאוזן לכלי הנגינה. לא הייתם רוצים שנגן שמופיע מולכם יתחיל לחפש תוך כדי נגינה את הצלילים המתאימים.. אבל, גם נגנים שמעט מתקשים בנגינה "בשידור חי" יש אפשרות להכין מראש את השירים אותם ירצו לנגן ולתאם את זה מראש כמובן עם הדי.ג'י.

בכלל, כטיפ לנגנים- הייתי ממליץ כמה שפחות לאלתר על המוסיקה, ולהתמקד במלודיות הקיימות בשיר. אם יש מעבר כלי נשיפה להצטרף אליו או לנגן עם הקצב הקיים. ככה החיבור עם המוסיקה ועם הדי.ג'י הרבה יותר מדוייק ומסונכרן.


הסוד הגדול- " מינון רבותי, מינון"

פה בעיניי טמון כל הסוד בלעשות את זה נכון. חשוב לדעת מה ומתי לנגן, ואולי יותר חשוב - לדעת איפה ומתי לא לנגן.

למה הכוונה? הנגינה ברחבה אמורה להביא ערך מוסף של אנרגיה, של כיף ואמנות בזמן המסיבה. השאיפה צריכה להיות שכשהנגן מנגן-  הערך המוסף הזה יורגש. אם הנגן מנגן כל הזמן, באופן טבעי תהיה מתישהו דעיכה בתשומת הלב שהוא מקבל, וכך- גם אם הגיע לרגע שיא מבחינתו, הרגע יכול להתפספס.

(עוד טיפ לנגנים)- לכן , אני מציע להצמד ככל האפשר לקטעים שאתה כנגן מכיר ויודע שעובדים לך טוב, ואותם לנגן כשזמנם מגיע. כמובן שחשוב לוודא מראש עם הדי.ג'י שהוא יודע וישמיע את השירים הטובים לנגן. גם די.ג'ייז יעדיפו לעבוד עם נגנים שיודעים לנגן במינון נכון, ופחות "יחפרו".

ככה נשאר לנגן ב"פריצות" את השירים הטובים- גם פריצה בתוך הרחבה, וגם נגינה הבמה. לנסות לשמור בכל כניסה על גורם הפתעה כלשהו.



 

ציוד

מלבד במה ותאורה שהמלצתי שיהיו, כדאי שיהיה לנגן מיקופון אלחוטי איכותי, שיכול לקלוט גם ממרחק, כשהנגן ברחבה, וכמובן את החיבורים הרלוונטיים לחיבור לדי.ג'י או להגברה באולם. למי שיבקש,  אשמח להמליץ על כבלים וציוד מתאים.

 

סיכום- איזה כיף שמצרפים נגן למסיבה

נגן לייב און די.ג'י מגיע כדי לעשות טוב וכיף לאורחים ולאירוע. מדובר בהוצאה כספית  שהיא קטנה יחסית במונחים של החתונה אך ההשפעה שלה רבה  ומיוחדת בשילוב שהיא עושה בין השואו לאמנות.  יש אינספור אירועים שהחלק של הנגן הוא החלק שהכי זוכרים ושהתגובות עליו הן הכי טובות, ויש זוגות שניגנתי בחתונה שלהם לפני יותר מעשור וכשהם פוגשים אותי הם אומרים שזה החלק שעד היום הם מקבלים עליו מחמאות.

הנגינה דורשת יכולות שמיעה מוזיקליות גבוהות וגם תקשורת עם הקהל והדי.ג'י.  ולכן חשוב לשים לב לפרמטרים השונים שהצגתי פה כשמחליטים ללכת על נגן באירוע שלכם ולהפוך אותו לסופר מיוחד ומהנה.

 

מוזמנים להתייעץ איתי בשמחה,

אירוע מהנה

גיא 052-2596141

 

הכותב: גיא ויטנברג- נגן סקסופון וכינור, שחקן נשמה, מופיע שנים על במות הארץ עם אמנים ובעיקר בעל ניסיון רב בתחום האירועים- אירועים עסקיים וחתונות, בישראל וגם בחו"ל. משתף פעולה דרך קבע עם הדי.ג'ייס המובילים הארץ. ובעיקר- אוהב מוזיקה ואנשים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30 views0 comments

Comments


bottom of page